Avem 14.000 de legi in vigoare. Mult prea multe dintre ele sunt proaste, se contrazic intre ele sau incalca Constitutia. Excludem Ordonanta 13, care nu e nici in car nici in caruta, dar incurajeaza hotia. Noianul acesta de legi in vigoare e greu sa mai fie corelate. Iar societatea functioneaza prost, haotic, din cauza asta. Ar trebui sa o luam de la capat. Sa stergem si sa facem altele. Dar cine se inhama la o asemenea povara. Parlamentarii isi fac legi pentru ei (vezi legea salariilor si a pensiilor nesimtite), partidele de guvernamant trag focul legislatiei sub spuza lor. Pana si Dragnea a vrut o lege a lui. Cheia problemei sta in mainile Legislativului, numai ca acesta nu raspunde pentru erori. Sunt absolviti din start, asa ca fac ce le casuna. Birourile Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului ar trebui sa puna pe ordinea e zi numai proiecte care sunt in concordanta cu Constitutia. Dar interesele personale si interesele de grup sunt mai mari decat Biblia neamului. Stiva de acte normative care nu respecta Legea de capatai a statului creste pe zi ce trece. Din cauza miilor de legi proaste, Romania a ajuns in prezent sa aiba unul dintre cele mai neprielnice medii de afaceri din Uniunea Europeana. Cetatenii simpli, dar si oamenii de afaceri au ajuns adesea la capatul rabdarii. Protestele din ultimele zile sunt o dovada si ele a proastei legislatii pe care Executivul incearca sa le-o bage pe gat romanilor. Numai ca romanii nu inghit orice.
Legile proaste ne fac viata grea
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...