Inspectorii de la DSVSA, DSP si OPC s-au pus pe controlat produsele alimentare
Incepand cu data de 5 decembrie, au demarat la nivelul judetului Salaj controale facute de Directia Sanitara Veterninara impreuna cu Directa de Sanatate Publica si Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor.
Potrivit directorului executiv al DSVSA Salaj, Petre Firicel, au fost efectuate controale in unitatI de depozitare, comercializare si in piete agroalimentare din localitatile Zalau, Sarmasag, Ileanda si Hida. in vederea prevenirii toxinfectiilor alimentare. Mari hibe nu s-au gasit deocamdata. Doar un dozator de lapte din Zalau a fost scos din functiune si demontat pentru ca au fost modificate conditiile de functionare in baza carora a fost emis documentul de inregistrare sanitara veterinara.
Controalele continua in toate zonele judetului, iar in perioada urmatoare vor fi controlate si unitatile de alimentatie publica (pizzerii, cantine, unitati de tip catering, cofetarii, stop_coloana pensiuni turistice etc.)
In vederea evitarii toxinfectiilor alimentare in perioada sarbatorilor de iarna, inspectorii DSVSA sfatuiesc populatia din judet sa cumpere produse alimentare numai din spatii verificate sanitar veterinar si sa evite aprovizionarea din surse ocazionale.
Directia Sanitara Veterinara sI pentru Siguranta Alimentelor recomanda ca cetatenii care sacrifica porci in gospodarii sa duca probe la laboratoarele de specialitate ori la medicii veterinari din teritoriu pentru analize privind trichineloza.
