Șeful Agenţiei Naţionale de Integritate, Horia Georgescu, a fost reţinut ieri de procurorii anticorupţie, pentru abuz în serviciu, legat de retrocedări în cazul unor imobile supraevaluate, el fiind scos din sediul DNA încătuşat şi urcat într-o maşină cu care a fost dus în Arestul Poliţiei Capitalei. Primul gând după ce l-au umflat pe şeful ANI te duce la fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, aflată şi ea în arest. Adică cei care sunt puşi să facă justiţie la cel mai înalt nivel sunt printre marii corupţi. Uite că mi-am adus aminte şi de magistratul Toni Greblă, de la Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a cărui mână greblă se făcu. Păi dacă aşa stau lucrurile, multe arestări trebuie să mai urmeze până vor ajunge la ultimul oficial corupt.
Adevărul e că la noi, românii, şpaga a devenit o cultură, un mod de a trăi. Cei care nu sunt în poziţia de a lua, dau. Ne-am obişnuit să rezolvăm totul prin pile şi spăgi. Tot românul dă ceva să intre în faţă. România e recunoscută pe mapamond pentru asta.
În Sălaj e linişte, dar orice logică exclude că aici nu este corupţie. Sunt zvonuri că DNA şi-a făcut de lucru şi pe aici. stop_coloana Sau, ca orice zvon, denotă doar dorinţa celor care discută de a vedea corupţii Sălajului în piaţa publică? Cert e că mulţi oameni aşteaptă ceva de la DNA şi în micul şi săracul nostru judeţ.
Pentru că suntem corupţi până-n măduva oaselor. Pentru că de generaţii ne-am obişnuit aşa, iar în timp fenomenul a luat o asemenea amploare că ne-a scăpat de sub control. Sunt mulţi corupţii şi întrebarea e nu cine-i corupt, ci cine scapă. Se va termina odată şi nebunia asta, vom vedea cum. Dar e clar că fiecare dintre noi trebuie să pornească schimbarea pentru o Românie mai curată, că lipsită de corupţie nu-ţi vine să gândeşti că poate fi. Dar măcar corupţia să fie excepţia, nu regula.