Guvernul a decis, odată cu rectificarea bugetară, să taie din bugetele Educației și Culturii și să dea mai mulți bani la serviciile de informații și la Senat.
Astfel, conform proiectului de rectificare, din cheltuielile bugetului de stat, bugetul Ministerului Tineretului și Sportului va fi diminuat cu 3,5 milioane lei, al Ministerului Educației cu 5,5 milioane lei, al Ministerului Culturii cu 10,2 milioane lei, al Agenției Naționale de Integritate cu 1,2 milioane lei, al Ministerului Economiei cu 19,8 milioane lei, al Academiei Române cu 6,9 milioane lei.
Senatul va primi 4,2 milioane lei, Înalta Curte de Casație și Justiție – 4,8 milioane lei, Serviciul Român de Informații – 67,4 milioane lei, Serviciul de Informații Externe – 27 milioane lei, Serviciul de Protecție și Pază – 18,8 milioane lei, Serviciul de Telecomunicații Speciale – 50.000 lei.
O rectificare bugetară normală. Pentru că de ani buni de zile Educația și Cultura nu sunt prioritare. Un popor fără educație și cultură e ușor de manipulat, exact ceea ce dorește politica românească. Iar acum, când sunt mai mulți bani pentru serviciile de informații, e mai ușor să ții papucul deasupra românului. stop_coloana  Să ne mai mire atunci că avem profesori salbi, că medicii sunt slab pregătiți? Să ne mai mire dacă ne trezim că ni se dă în cap pe stradă de oameni fără educație? Să ne mai mire faptul că premierul e binecunoscut pentru plagiat? În nemernicia lui, Guvernul, ca un câine turbat, a mușcat mâna care l-a hrănit, poporul.
S-au luat bani și de la cofinanțarea programelor cu finanțare din fonduri externe nerambursabile (FEN), nu mai puțin de patru miliarde de lei. În definitiv, e normal să se ia din domeniile care ne permit dezvoltarea și să se dea pentru cele care au beneficii din punct de vedere electoral. Măsuri populiste care au menirea să prindă la publicul sărac și foarte numeros, de la care se așteaptă ștampila în ziua votului.