Mica victorie europeană a marelui mic romanesc
Mare bucurie, mare, pentru producătorii de mici. Acum o săptămână, mai exact pe data de 5 iunie, a fost publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene un regulament care modifică alt regulament referitor la micii româneşti. Prin acest document, micii rom`neşti intră în legalitate, cu sau fără bicarbonat, începând cu data intrării în vigoare a regulamentului (a 20-a zi de la publicare), adică din 25 iunie. De mai bine de un an, la Bruxelles s-a dus o luptă comercială extrem de dură, dar care a avut succes, ducând la consacrarea micului românesc ca produs european. Este una dintre puţinele victorii ale românilor la Bruxelles, dar este victorie. Producătorii şi procesatorii de carne se declară mândri de rezultatele României în ceeastop_coloana ce priveşte reimpunerea pe piaţă a micului românesc. Ei speră ca acest succes să fie începutul luptei de afirmare a producătorilor rom`ni pe plan european. Asociaţia Română a Cărnii propune înscrierea datei de 5 iunie în calendarul internaţional ca “Ziua Mondială a Micului Românesc”, ca simbol al recunoaşterii tradiţiilor româneşti în spaţiul European.
