Guvernul va sterge datorii de 1,1 miliarde de lei ale unui numar de 35 de centrale electrotermice aflate in subordinea primariilor, operatiunea urmand sa se incheie in cel mult trei luni, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ministrul Administratiei si Internelor, Dan Nica. „Vom asista fiecare primarie care are un CET sa ceara ajutor de stat pentru stergerea datoriilor. Este vorba doar de datoriile catre stat, cele comerciale nu pot fi sterse. Acest lucru putea fi facut inca din 2006”, a afirmat Nica. El a sustinut ca operatiunea „este in acord cu reglementarile europene”.
Nica s-a intalnit, luni, cu primarii principalelor localitati care detin sisteme centralizate de incalzire si reprezentanti ai Ministerului Finantelor Publice, Ministerului Economiei, ANRSC si ANRE.
La nivel national sunt incalzite in sistem centralizat 1,64 milioane de apartamente, din care 571.000 doar in Bucuresti.
Guvernul va sterge datorii de 1,1 miliarde lei ale CET-urilor
Articole
APIA: Fermierii pot cere banii de motorină
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potenţialii beneficiari că până la data de 31 ianuarie 2025, inclusiv, se depun Cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură aferente trimestrului IV al anului 2024 (perioada 01 octombrie – 31 decembrie 2024). Cererile se depun la APIA Sălaj de către administrator/ reprezentantul legal sau împuternicitul acestuia, caz în care împuternicirea este emisă de către administratorul /reprezentantul legal…
Mai mult...Comisia Europeană a aprobat bani pentru fermierii români afectați de secetă. Cine primește banii
Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor de stat în valoare de două miliarde de lei (400 de milioane de euro) pentru despăgubirea fermierilor români afectați de secetă. Vor primi sprijin financiar din acești bani producătorii agricoli care au fost afectaţi în mod direct de seceta severă din perioada septembrie 2023 – august 2024. Sumele sunt pentru culturi de grâu, triticale, orz, ovăz, rapiţă, floarea soarelui şi porumb. Pentru a beneficia de ajutoare financiare, producătorii agricoli trebuie…
Mai mult...