Nu e de ajuns ca profesorii din Romania sunt cel mai prost platiti din Uniunea Europeana. Fac si munca voluntara prin participare la evaluarea lucrarilor de la simularea examenului de bacalaureat. Nu-i bai, doar in invatamantul romanesc se poarta voluntariatul de multa vreme. Numai ca, daca tot au facut ca anul acesta lucrarile sa fie corectate la centrele de evaluare, asa cum se intampla la examenul de bacalaureat, de ce sa nu fie si profesorii platiti pentru serviciul prestat in cadrul simularii? Le-or fi ajuns si profesorilor sa stea cu capul in lucrarile elevilor pe gratis. Dar mi-nistrul nici macar nu s-a gandit ca ar fi bine sa-i plateasca. De ce ar face-o? Ar fi prea logic! Noroc, totusi, ca de anul acesta voluntariatul se considera experienta profesionala. Din pacate, nu-i prea mangaie pe profesori acest lucru. La fel cum nici zilele libere pe care ministrul le promite pentru munca prestata gratis nu-i ajuta cu nimic. E clar, nu e loc de izbanda cand vine vorba de logica deciziilor luate in acest caz. Sunt si alte categorii defavorizate; nu-i plangem in mod special pe profesori. Dar se cere ca-litate, se cere profesionalism. Presiunea e mare din toate partile cand vine vorba de invatamant, de copiii nostri. Sau poate tocmai pe asta mizeaza ministerul… Si duce indiferenta fata de profesor aproape de extrem.
Logica voluntariatului in invatamant
Articole
Au început înscrierile pentru învățământul liceal militar
Au început înscrierile pentru învățământul liceal militar. Pentru anul școlar 2025 – 2026 sunt scoase la concurs 816 locuri în cele cinci colegii naționale militare din țară. Perioada de înscriere a debutat în 13 ianuarie și continuă până în 21 martie. Elevii de clasa a VIII-a se pot înscrie online, accesând site-ul recrutaremapn.ro/signupform.php, sau la sediile birourilor informare-recrutare. Perioada de selecție debutează în 20 ianuarie și durează până în 11 aprilie. Examinarea medicală se va face în…
Mai mult...Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...