Mai sunt douasprezece zile pana la liberalizarea pietei funciare, liberalizare care va permite strainilor sa cumpere terenuri agricole in Romania. Miercuri, proiectul de lege privind restrictonarea tranzactiilor cu terenuri agricole a trecut de Camera Deputatilor, care este forul decizional. Doar o singura modificare s-a produs, si asta in defavoarea proprietarilor de terenuri. Prin modificarea respectiva se elimina dreptul de preemptiune in achizitionarea terenurilor pentru tinerii pana la 40 de ani. Ce ne facem insa ca preturile pe hectar nu au crescut simtitor si pamamntul romanesc ramane o prada buna pentru investitori. Expertii in imobiliare sunt de parere ca terenurile agricole din Romania sunt foarte atra-ctive pentru investitorii straini datorita preturilor cu pana la opt ori mai mici fata de alte tari europene. Adica, terenurile din tari precum Germania, Franta, Austria. In Germania, de pilda, se poate ajunge la 15.000 de euro hectarul. Sa nu mai vorbim de Olanda, unde pretul unui hectar de teren agricol ajunge la 25.000 de euro. Pe cand in tara noastra preturile variaza intre doua si chiar trei mii de euro.
Un alt motiv pentru care terenurile din Romania sunt ravnite de investitori este calitatea acestora, tara noastra avand un sol foarte bun care se preteaza la o agricultura performanta. Asadar, de la 1 ianuarie, persoanele fizice din Uniunea Europeana vor putea cumpara liber terenuri agricole. Cu alte cuvinte, strainii vor putea cumpara terenuri agricole la noi in tara, fara anumite regle-mentari restrictive. Vor cumpara cat ii lasa sufletul si punga, ca nimeni si nimic nu-i ingradeste.
Strainii vor cumpara pamant romanesc cat ii tine punga
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...