Zalauanul Alin Prunean, presedintele Fundatiei Agapis, care promoveaza mierea si prunele uscate de pe Valea Barcaului ca produse traditionale locale, se bucura de un succes tot mai mare prin munca sa. In acest weekend, Prunean a fost invitat la TVR, la emisiunea „Pretuieste Viata”, moderata de Andreea Marin. „Zana surprizelor” l-a prezentat pe salajeanul nostru ca „om de bun simt”, in cadrul campaniei de promovare a romanilor de valoare, numita „Oameni de bun simt”. Alin Prunean a prezentat produsul exclusivist „The Art of DAR”, prin care intentioneaza sa promoveze mierea de pe Valea Barcaului si dulceata de Viscri, preferata Printului Charles al Marii Britanii, dar si mesterii populari transilvani (sticlar, argintar, tamplar, etnograf) care au lucrat la confectionarea ambalajului produsului. Prunean i-a povestit „Zanei” cum a impresionat la Paris un englez, primul cumparartor al produsului The Art of DAR, si care i-a spus ca doreste foarte mult sa viziteze Transilvania. Astfel, englezul a ajuns si pe Valea Barcaului si a vazut unde se fabrica delicatesele pe care le-a gustat si Printul Charles.
Produsul The Art of DAR costa 365 de euro. Pentru fiecare produs vandut, Fundatia Agapis planteaza cinci stejari, drept recunostinta pentru natura, de unde, de altfel, provine materia prima pentru produs.
Intreaga activitate a Fundatiei Agapis a impresionat-o pe „Zana”, dar si juriul emisiunii, care a decis ca o astfel de activitate trebuie promovata in presa. Drept urmare, Prunean a fost invitat sa dea inca doua interviuri pentru o revista de business si pentru o revista culinara. De asemenea, Prunean a primit pentru intreprinderea sociala din Valcau de Jos un transpalet care sa le ajute pe angajate la transportul materiei prime.

The Art of DAR – un produs exclusivist
Produsul exclusivist The Art of DAR contine o sticla fabricata de un mester sticlar, umpluta cu miere de pe Valea Barcaului sau cu dulceata de Viscri din zona Tarnava Mare, acoperita cu un dop ceruit. Sticla este incorporata intr-o rama de stejar, sculptata manual. Produsul este insotit de o lingurita de argint, la fel lucrata manual de mesteri argintari, intr-o mica intreprindere romano-germana din Turda, judetul Cluj. Prin rafinamentul produsului, suta la suta din elemente naturale, promotorii proiectului transmit povestea comunitatilor si sustin dezvoltarea si continuarea mestesugurilor din zonele Valea Barcaului si Tarnava Mare. Proiectul The Art of DAR este o punte de legatura intre arta produselor traditionale si arta mestesugurilor romanesti. Produsul se gaseste in editie limitata, cate 1.001 bucati pentru fiecare din cele doua regiuni. si pretul este unul simbolic: un euro pe zi, in total 365 de zile dintr-un an.