Serviciul de Ambulanta Salaj (SAS) a avut un real motiv de bucurie joi, la sosirea in teritoriu a trei ambulante moderne primite din partea Ministerului Sanatatii. In total, judetului Salaj i-au fost alocate un numar de cinci ambulante, celelalte doua urmand a ajunge la sediul SAS pe data de 18 decembrie. De asemenea, Salajul va primi si una din cele 10 ambulante de tip C cu dotari superi-oare, distribuite la nivel national.
Din informatiile primite de la purtatorul de cuvant al SAS, Liviu Varga, „cele trei ambulante noi de tip B, dotate cu toata aparatura necesara, marca Citroen Jumper, au ajuns joi la sediul SAS”. Radu Costea, managerul Serviciului de Ambulanta Salaj, a precizat ca „ambulantele primite sunt de tip B si au dotari de urgenta, iar una dintre ele este potrivita reliefului din judet, fiind dotata cu tractiune 4×4”. „Pe de alta parte, in data de 18 decembrie se mai asteapta de la Ministerul Sanatatii alte doua ambulante, una dintre ele fiind de tip C, adica cu dotari superioare, marca Volkswagen sau Mercedes”, a specificat Radu Costea.

Ambulanta Salaj doneaza 12 vechituri
Odata reinoit parcul auto al Serviciului de Ambulanta Salaj, institutia a donat 12 ambulante din 2010 si 2011. Cauza principala pentru care s-a renuntat la cele 12 masini este gradul de uzura, dar si numarul mare de ki-lometri parcursi, peste 400.000. Autovehiculele donate au ajuns astfel la sediile primariilor din judet, spitalelor sau centrelor de permanenta din celelalte orase, in functie de cerinte. Cu toate acestea, masinile care pentru SAS reprezentau „adevarate unitati medicale”, pentru institutiile care le vor primi vor fi simple masini utilizate pentru transportul de mancare sau medicamente pentru bolnavi, dupa ce vor fi dezechipate de aparatura medicala.

Se monteaza bariera la Serviciul de Ambulanta
Un alt proiect pe care Serviciul de Ambulanta Salaj isi propune sa il realizeze pana la sfarsitul anului se refera la inchiderea curtii institutiei cu bariera electrica. Principalul motiv pentru care managerul SAS a luat aceasta decizie este ca soferii care parcheaza in curte blocheaza iesirea, incurcand ambulantele care merg la interventii.
Demersurile si masuratorile necesare pentru instalarea barierei electrice la intrarea in curtea Serviciului de Ambulanta Salaj vor fi facute in decursul aceastei saptamani. Ma-nagerului institutiei, Radu Coste, sustine ca „masura vine in urma faptului ca, din cauza numarului mic de locuri de parcare din zona si a traficului intens, foarte multa lume parcheaza chiar in curtea Serviciului de Ambulanta”. IMasinile blocheaza astfel ambulantele care trebuie sa plece la interventii pentru care fiecare minut e pretios”, precizeaza Coste. Deocamdata nu se cunosc costurile lucrarii, insa, potrivit managerului Radu Coste, „banii vor veni de la prieteni, bineinteles sub o forma legala, adica s-au primit donatii”. „Am initiat acest proiect, care era planificat de mult timp, deoarece o astfel de masura este absolut necesara”, concluzioneaza managerul SAS.