Vazand ca nu exista nici o modalitatea de a scapa de liberalizarea pietei funciare de la 1 ianuarie 2014, Guvernul a dat o Ordonanta de Urgenta (nr 43/2013), care face parte dintr-un pachet legislativ promovat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, destinat exploatatiilor agricole de mici dimensiuni si gospodariilor taranesti care produc pentru autoconsum in vederea dezvoltarii acestora. Se incurajeaza achizitia de terenuri cu destinatie agricola de catre persoane fizice si juridice si arendasi. Ordonanta de Urgenta garanteaza creditele pentru achizitia de terenuri cu destinatie agricola pana la ma-ximum 50 la suta din valoarea cre-ditului acordat de catre institutiile finantatoare pentru achizitia de te-renuri agricole de la proprietar, in conditiile in care creditul nu depaseste 90 la suta din valoarea terenului, cumparatorul asigurand minim 10 la suta din valoarea te-renului din alte surse decat creditul garantat. Statul garanteaza totodata pana la maximum 80 la suta creditele acordate fermierilor de institutiile finantatoare din fonduri proprii pentru finantarea investitiilor din domeniul agricol si a productiei agricole. Garanteaza pana la maximum 80 la suta microcreditele acordate de institutiile finantatoare din fondurile Ministerului Agriculturii. Si cum a mai ramas doar o luna si jumatate pana ce strainii ne vor „invada” terenurile agricole, masurile de garantare sunt deja functionale.
Statul garanteaza credite bancare pentru cumpararea terenurilor agricole
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...