„In viitorul ciclu financiar 2014-2020, fermierii care au mai putin de 5 hectare de teren agricol vor primi subventii mai mici decat cei care detin peste 5 hectare”, a anuntat miercuri ministrul agriculturii, Daniel Constantin, la deschiderea targului international INDAGRA.
Peste 800.000 de mici fermieri vor fi afectati de noile schimbari din Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR). „Vom incerca sa avem pentru cei 860.000 de fermieri care au intre 1 si 5 hectare o plata ceva mai mica, dar prin care sa-i stimulam sa se asocieze, sa mearga catre zona de agricultura, dar nu de subzistenta, ci catre una care sa produca pentru piata. Cei care vor avea peste 5 hectare vor beneficia de o plata mai mare”, a completat Daniel Constantin.
Ministrul a mai declarat ca se lucreaza la elaborarea noului PNDR si ca spera ca Romania sa depuna cat mai repede programul la Bru-xelles. „Ne aflam in plin proces de elaborare al noului PNDR si dorim ca Romania sa recupereze din pasii pierduti si sa intram in grupul tarilor care vor fi printre primele care depun noul program. Acum intervine partea cea mai grea, ca fiecare stat membru sa implementeze masurile pe care le considera utile pentru fermierii din tara lor. Vrem sa definitivam in aceasta perioada toate aceste masuri agreate cu fermierii si sa le implementam din 2014”, a mai spus Constantin.
Bani mai putini pentru fermierii care detin sub 5 hectare de teren agricol
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...