Codul Insolventei, adoptat la inceputul acestei luni de Guvern prin Ordonanta de Urgenta (OUG) 91, a intrat vineri in vigoare. Cea mai importanta modificare din legislatia in domeniu este prevederea ca firmele care nu-si achita datoriile curente in termen de 90 de zile de la data intrarii in procedura insolventei sa poata fi executate silit. Ministrul Justitiei, Ro-bert Cazanciuc, spunea saptamana trecuta ca obiectivul noului Cod al Insolventei este acela de a preveni situatiile in care societatile debitoare se sustrag de la plata obligatiilor folosind o perioada lunga de timp in care devin intangibile prin simpla intrare in procedura de insolventa si, eventual, prin derularea unui plan de reorganizare. Planul de reorganizare a fost redus de la trei ani la un an, iar pentru a-si putea solicita singur insolventa, debitorul trebuie sa figureze cu datorii in valoare totala de 40.000 de lei, potrivit noilor reglementari din procedura insolventei. In ceea ce priveste datoriile, trebuie subliniat ca debitorul poate fi executat silit, daca dupa deschiderea procedurii de insolventa acumuleaza creante, se arata in textul de lege. Noul Cod al Insolventei asigura un mai mare echilibru intre interesele creditorilor si ale debitorilor. In varianta veche, Codul avantaja mai mult debitorii.
Firmele in insolventa pot fi executate silit
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...