Dupa ce nu a mai fost actualizat din anul 2007, adica de la data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, regi-strul exploatatiilor agricole, mai simplu cunoscut ca Regi-strul Agricol, va fi in sfarsit actualizat in baza Anchetei Structurale in Agricultura (ASA 2013) care va avea loc la nivel national in perioada 10 ianuarie-10 februarie. Obiectivul Anchetei este sa obtina date in legatura cu structura exploatatiilor agricole, numarul total, marimea medie a exploatatiei agricole, suprafata agricola utilizata, efectivele de animale, irigatiile, agricultura ecologica etc. Cum s-ar zice, un recensamant in toata regula a ternurilor agricole si al animalelor. Totodata, Ancheta vizeaza toate exploatatiile agricole cu personalitate juridica si circa 313.000 de exploatatii agricole fara personalitate juridica. Nu in ultimul rand se vor obtine informatii suplimentare care vor ajuta la imbunatatirea calitatii indicatorilor de agromediu pentru ela-borarea politicilor agricole si de dezvoltare rurala.
Operatorii statistici care vor pleca pe teren vor fi recrutati in baza unor criterii pe care trebuie sa le indeplineasca: studii superioare sau medii, experienta in domeniul statistic, agricol, informatic precum si alte categorii de personal cu o pregatire corespunzatoare. Inainte sa inceapa ancheta, operatorii statistici vor fi testati si instruiti de Directia Judeteana de Statistica.
Registrele Agricole vor fi, in sfarsit, reactualizate
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...