2.454 de voluntari au strans 3.240 de saci cu gunoi din 41 de locatii
La actiunea de ecologizare de sambata, 28 septembrie, desfasurata in cadrul proiectului national „Let”s Do It, Romania!”, au luat parte 2.454 de salajeni. In cateva ore, voluntarii au adunat munti de gunoaie. Si au facut-o cu simt de raspundere si cu voie buna. Olimpia Chende, responsabilul pe judet al proiectului, ne-a pus la dispozitie ra-portul judetean al campaniei „Let’s Do It, Romania!” din acest an.
In judetul nostru, au pus umarul la strans gunoaie din cele 41 de zone identificate 1.803 de elevi, insotiti de 62 de profesori, din 34 de scoli, ca urmare a parteneriatului cu Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Salaj. De asemenea, la campania de curatenie din Salaj au participat 144 de voluntari din institutii, ONG – uri si societati comerciale si 283 de voluntari – reprezentanti ai autoritatilor locale si judetene. S-au mai remarcat ca voluntari 30 de jandarmi din judet, 20 de angajati ai Ocoalelor Silvice, 28 de angajati ai Sistemului de Gospodarire a Apelor (SGA) Salaj si 56 de asistati social. Raportul mai arata ca s-au implicat in actiunea de curatenie de sambata 24 de localitati din judetul nostru. In total, participantii au strans 3.240 de saci cu gunoi, adica 11,5 tone de deseuri aruncate de cetatenii certati cu ecologia. Dintre zonele care au fost ecologizate in Salaj amintim: zona Meses, Padurea Garcei, Padurea Panic, Poiana de la Treznea, centura Aghires, zonele limitrofe scolilor, parcurile orasenesti sau zonele de picnic din comune si orase.
„Apreciem eforturile tuturor care au participat in mod voluntar, pentru ca este destul de greu sa iti lasi familia pentru voluntariat, dar consideram ca schimbarea de mentalitate face parte din actiunea „Let’s Do It, Romania!” si speram ca la anul sa fim in numar cel putin la fel de mare”, precizeaza Olimpia Chende, responsabilul actiunii la ni-vel de judet.
Graiul Salajului a sustinut printr-o campanie in ziar actiunea de eco-logizare, devenita deja o traditie pentru judetul nostru. Este al patrulea an consecutiv in care cetatenii isi antreneaza spiritul civic, se fac utili comunitatii in care traiesc, dar mai ales invata sa treaca de la „sa se faca!” la….”hai sa facem!”.