Drumurile noastre toate, se vor repara vreodata?! indraznesc sa intreb, parafrazand versurile unui cunoscut slagar. Evident, este vorba de drumurile care strabat in lung si-n lat Salajul, fie ele nationale, judetene sau comunale. Drumurile noastre sunt reabilitate pe bucati, reparate pe bucati, plombate pe bucati. Zilele trecute am asistat la ceremonia de taiere a panglicii pe drumul judetean 108 A, intre localitatile Romanasi-Buciumi. Lucru bun ca s-a turnat covor asfaltic pe 19 kilometri de artera rutiera, dar pana la Ciucea mai este. Pe cand vor incepe lucrarile de reabilitare a tronsonului Bogdana-Ciucea, se va deteriora portiunea dintre Buciumi si Romanasi. Si iar o vom incepe de la capat. Si apoi, Dumnezeu ma ierte, sase oficialitati s-au inghesuit sa taie panglica, ca si cum, daca nu o taiau cu atata fast s-ar fi putut impiedica autovehiculele in ea. Tot pe portiuni este reabilitat si drumul judetean 191C pe tronsonul Zalau-Creaca. Anul trecut s-au asfaltat vreo 10 kilometri, in aceasta vara vreo trei kilometri, dar pana la 19 kilometri, cat are tronsonul, mai este. Aceeasi pacoste o paste si pe aceasta cale rutiera. Adica sa nu fie finalizate lucrarile de reabilitare pana cand repararea va incepe din nou.Un prieten mai hatru spunea ca isi va lua autoturismul in spate si-l va pune pe sosea doar acolo unde-i reparat drumul, ca prea mult il costa bucsile, bielele, telescoapele. Si fiindca veni vorba de gropi, va spun cu mana pe inima ca nu exista un drum mai plin de cratere decat drumul judetean 108 A. De la intrarea in Jibou si pana la intersectia cu drumul national 1H, gropile au sectionat pur si simplu soseaua, incat nu prea ai pe unde ocoli. Dar cui ii pasa? Si atunci ne mai miram ca ne ocolesc investitorii straini?! E suficient un kilometru de drum plin de hartoape ca sa eclipseze 10 kilometri de asfalt. Ori altfel spus, e destul o bata la un car de oale.
E destul o bata la un car de oale
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...