Angajatii Administratiei Domeniului Public Zalau (ADP) s-au apucat, din primavara, sa execute lucrari de reabilitare a locurilor de joaca pentru copiii din municipiul Zalau. De la schimbat banci rupte, pana la revopsirea aparatelor de joaca, din cele 38 de parcuri pentru copiii din oras.
In cartierul Bradet, mai sus de blocul P13, acum cativa ani a existat un spatiu pentru copii dotat cu leagane, hinte si tobonage. In timp, parcul s-a deteriorat si nu s-a mai facut nimic acolo, timp de cativa ani. Ramasese doar un spatiu verde, unde se mai vedeau urmele aparatelor de joaca. Acum cateva zile, angajatii ADP au redat spatiul destinatiei initiale. Au instalat doua leagane, doua hinte si scarite. Nu s-a pus rondou cu nisip pentru copiii dornici de a se juca cu lopatica. O femeie care locuieste in blocul de alaturi a spatiului de joaca ne explica si de ce. Nu s-a pus groapa cu nisip pentru copii pentru ca unii locatari din zona luau nisipul de la locul de joaca si il foloseau la constructii in casa.
„Vopsim bancile deteriorate, le reparam, inlocuim suruburile la aparatele de joaca si la banci, pentru a le oferi si-guranta copiilor si persoanelor care isi petrec timpul acolo. Daca aparatele de joaca sunt rupte sau crapate le inlocuim. Executam lucrari la aceste parcuri de fiecare data cand este necesar”, ne explica un reprezentant al ADP in ce consta activitatea de reparatii in parculetele pentru copii.
Reparatii in parcurile de joaca
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...