Regiunea Nord Vest se afla pe locul 4 in topul harniciei, dintre cele opt regiuni de dezvoltare din tara. Oltenii si dobrogenii sunt cei mai lenesi locuitori din tara, iar cei din Bucuresti – Ilfov sunt cei mai harnici. Surprinzator, desi moldovenii se afla pe primul loc in topul saraciei, sunt pe locul 2 in topul harniciei. Pe locul 3 se afla cei din regiunea Centru, pe locul 5 banatenii, pe 6 cei din Muntenia. Ultimele locuri sunt ocupate de campionii leneviei – Dobrogea si Oltenia. 9,5 la suta dintre dobrogeni si 9,4 la suta dintre olteni lucreaza mai putin de 20 la suta din potentialul lor, dintr-un program normal de munca. Lipsa locurilor de munca nu este neaparat un motiv pentru acest fapt, rata somajului fiind mai ridicata in alte parti ale tarii. Doar 2,9 la suta dintre ilfoveni lucreaza mai putin de 20 la suta din potentialul lor, urmati de 4,1 la suta dintre moldoveni, 5,1 la suta dintre cei din centrul tarii, 7,3 la suta dintre locuitorii din nord-vest, 8 la suta dintre banateni, si 8 la suta dintre locuitorii Munteniei. Analiza este facuta de Econtext la nivelul anului 2011. Intr-un top al harniciei europenilor, Romania ocupa locul 24 din 27 de state. Grecii nu se omoara deloc cu munca. Doar spaniolii si italienii sunt mai lenesi decat romanii, grecii fiind pe ultimul loc in topul harniciei. Suedezii sunt cei mai harnici europeni. 79,40 la suta dintre acestia sunt implicati intr-o activitate. Sunt angajati sau muncesc pe cont propriu. Din totalul populatiei active, 61,80 la suta dintre romani sunt ocupati, 61 la suta dintre italieni, 59,30 la suta dintre spanioli si 55.30 la suta dintre greci.
Salajenii nu se spetesc cu munca, dar nici lenesi peste masura nu sunt
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...