Pentru toti salajenii, si nu numai, care au terminat liceul anul acesta si doresc sa se inscrie la Universitatea Babes – Bolyai din Cluj Napoca, rectorul universitatii Aurel Pop a anuntat ieri ca vor trebui sa sustina un examen, fie test grila, fie un eseu. Aceasta decizie vine dupa ce mai bine de 12 ani nu s-a dat un examn pentru admitere. Astfel, universitatea isi va impune propria grila pentru a avea cei mai buni studenti.
Dupa o pauza de 12 ani in care nu s-a mai dat examen de admintere la facultate, absolventii putand intra la facultate cu media de la bacalaureat, acum UBB a hotarat introducerea examenului de admintere, astfel incat prin aceasta evaluare sa se poata face o selectie a cunostintelor elevilor. Aurel Pop este de parere ca la o universitate de prestigiu nu se intra doar cu media de la Bacalaureat sau cu o simpla inscriere.
Notele obtinute la Bacalaureat nu vor conta la admiterea la UBB, in schimb vor conta premiile obtinute la olimpiadele nationale si internationale, dar si la alte concursuri care arata pregatirea si competentele elevilor. Pentru olimpicii nationali si internationali, adminterea la facultate fara examen va ramane in picioare.
Potrivit Inspectoratului Scolaj Judetean, in Salaj avem in total 53 de olimpici nationali si patru internationali.
Absolventii salajeni care vor la UBB vor trebui sa dea examen de admitere
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...