In sfarsit, dupa lupte seculare care au durat vreo 8-9 ani, vorba unui personaj de al lui „nea Iancu, contractul cu Bechtel a fost lichidat. Rasuflam usurati, putem zambi, am scapat de americanii de la Bechtel sositi pe plaiuri mioritice cu gandul de a se imbogati. Numai ca imbogatirea celor de la Bechtel pe seama statului Roman nu se putea face fara tradarea unor inalti oficiali romani. O spun cu toata responsabilitatea, si nu numai eu o spun, ca teapa Bechtel nu putea fi data fara complicitatea, fara ticalosia unor inalti demnitari romani. Si ma gandesc la premierul de atunci Adrian Nastase, la Miron Mitrea, mi-nistrul Transporturilor din acea vreme, si la un oarecare Mihai Busulescu, seful de atunci al Companiei Nationale de Drumuri, un nume care nu spune prea multe azi, dar care si-a dat semnatura pe cea mai mare teapa data sta- tului Roman. Si pentru ca vorbeam de tepe, de interese ascunse si de prietenii nostri americani, va aducem aminte ca la Bucuresti sunt doua persoane care promoveaza interesele marilor companii americane, gene-ralul Wesley Clark (devenit nu stiu cum consilier al premierului Ponta) si Mark Gitenstein, fostul ambasador, unul dintre cei mai infocati sustinatori ai presedintelui Basescu in torida vara a referendumului de anul trecut. Ceea ce vedem foarte bine e ca atat Ponta, cat si Basescu cauta cu insistenta sprijinul american, protectia americanilor. Cei doi lideri politici vor sa ofere americanilor resursele minerale in schimbul unei protectii totale. Seful NATO a fost de curand la Bucuresti si s-a intalnit cu Basescu. Gurile rele spun ca americanii l-ar vrea pe Basescu intr-o functie inalta in NATO. Pe Basescu il intelegem foarte bine, pentru ca are nevoie de imunitate dupa 2014, pentru a se feri de dosarele Flota si alte nazbatii. Dar Ponta ce nevoie are de americani? Ca pentru plagiat nu te-nchide nimeni.
Am scapat de Bechtel, dar nu si de americani
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...