Strandul din Zalau se deschide luna viitoare, complet renovat si infrumusetat
Strandul din Zalau este in reparatii capitale. Strandul de 1250 de metri cubi a fost impartit in trei bazine, din care doua pentru copii si unul pentru adulti. Altfel spus, o jumatate de strand va deservi adultii, care vor putea inota in apa de 1,80 metri adancime, in timp ce cealalta jumatate a strandului a fost impartita in doua bazine pentru copii, de un metru si de 1, 45 metri inaltime.
„Strandul va fi dotat cu instalatii moderne de purificare si filtrare a apei”, a spus administratorul strandului din Zalau, Petru Buboi. Marginile strandului vor fi, de asemenea, renovate, iar gratarele ruginite din fier vor fi inlocuite cu gratare moderne de culoare alba, comandate din Spania, conform spuselor lui Buboi. Platoul care imprejmuieste strandul va capata o infatisare noua. Administratorul intentioneaza sa astupe vechile dale cu altele mai mici, colorate in alb si rosu. Pe partea stanga a strandului se toarna sapa peste care se va aplica un covor din iarba sintetic. Terenurile de tenis de picior si volei vor fi mutate in partea de sus a strandului, in spatele piscinei pentru copii. In locul terenurilor de sport vor fi asezate aproximativ 160 de sezlonguri
Administratorul strandului are planuri mari pentru terenul neexploatat din spatele piscinei pentru copii si din apropierea balonului presostatic. Aici vor fi amenajate doua platouri terasate. Pe primul platou se vrea o parcare de aproximativ 60 – 70 de locuri, iar pe cel de-al doilea platou vor fi terenurile de sport amintite anterior. „Umbrelele aco-perite cu papura vor fi reconditionate”, a asigurat Petru Buboi. Au fost montate geamuri termopan in baile comune, iar peretii afectati de infiltratii au fost reabilitati. Salajenii care viziteaza strandul pot opta pentru o relaxare in noul salon de infumusetare, din imediata apropiere a punctului de acces in strand. Salonul a fost dotat cu aparatura moderna. Printre serviciile oferite de salonul de infrumusetare a strandului din Zalau se numara manichiura, pedichiura, masaj, precum si alte proceduri de tratament si relaxare. Costurile totale ale investitiilor pentru in-frumusetarea strandului din Zalau se ridica la aproximativ 100.000 de euro, spune Petru Buboi. Acesta spera sa finalizeze lucrarile de reabilitare a strandului pana in iunie.
In plus, Petru Buboi a spus ca va incerca sa previna aparitia unor incidente de genul celor iscate anii trecuti de unii tigani din Pacii. Acestia vin frecvent la strand, vorbesc vulgar si ii deranjeaza pe ceilalti clienti. Administratorul e dispus sa apeleze la o solutie radicala. „Anul trecut am primit sesizari potrivit carora acesti indivizi-problema au vorbit vulgar cu angajatii strandului. Daca aceste evenimente neplacute vor continua, ma gandesc sa le interzic sa mai intre in strandul din Zalau”.
Persoanele care se racoresc in strandul din Zalau au la dispozitie o unitate de cazare cu camere de doua, trei sau patru locuri. O camera pentru doua persoane costa 30 de lei.

Boghisul isi face parc de joaca pentru copii
Statiunea Baile Boghis se afla la aproximativ 45 de ki-lometri distanta de Zalau. Baile termale de aici sunt recunoscute pentru potentialul de refacere a persoanelor cu probleme reumatice, locomotorii si la nivelul artrozelor. Directorul general al statiunii Boghis, Cristian Toma, a spus ca a comandat din Satu-Mare un parc de joaca pentru copii, care va fi asamblat pana in 1 iunie, expres pentru Ziua copilului. Statiunea termala dispune de baza de tratament, restaurant, terase, parcare si unitati de cazare. Directorul Cristian Toma spune ca va amenaja in acest interval o sala de jocuri de bi-liard care va avea bar propriu. Salajenii care vor sa viziteze statiunea Baile Boghis trebuie sa stie ca o camera la pensiunea de aici costa 70 de lei pentru doua persoane. Cei pretentiosi se pot caza la una din cele doua casute dotate cu jacuzzi si piscina. „Unitatea de cazare este construita in stil Covasna – stil vechi – iar o noapte de cazare costa 160 de lei”, spune Cristian Toma. Casuta dispune de hol, sala de masa, pat matrimonial si o piscina de 2,5 metri in lungime si latime, res-pectiv, 1,50 metri adancime. Turistii pot opta pentru o cazare in unul din bungalourile statiunii Baile Boghis. Directorul general a specificat ca din iarna statiunea Boghis are regim termal si baza de tratament permanente.
Salajenii care au de gand sa se relaxeze in statiunea termala Boghis vor plati tarife diferentiate pentru accesul in statiune. Taxa de acces pentru copii va fi de sapte lei, iar pentru adulti, zece lei. Pentru parcarea autovehicului se percepe o taxa de cinci lei. Directorul statiunii a precizat ca are o oferta promotionala pentru clienti, de luni pana joi. Mai exact, in aceste zile, dupa ora 16, adultii care vin la Baile Boghis vor plati sapte lei pentru accesul in statiune, copiii vor achita cinci lei, iar parcarea este gratuita.

Bizusa – relaxare si tratament
Statiunea Bizusa din comuna Ileanda se afla la o distanta de circa 70 de kilometri de Zalau. Unitatea de tratament este vizitata atat de cei care sufera de diverse probleme de sanatate, cat si de cei care cauta relaxare. Sorin Bara, administratorul statiunii, spune ca „la Baile Bizusa turistii au parte de un loc linistit, perfect pentru relaxare”. Apa sulfuroasa de la Bizusa e renumita pentru tratamentul bolilor reumatice, locomotorii, digestive. Statiunea dispune de 75 de locuri intr-un hotel de doua stele. O noapte intr-o camera din acest hotel costa 90 de lei pentru doua persoane. „Statiunea Bizusa este vizitata de persoane care vin aici cu bilet procurat de la Casa de Pensii. Am contract cu Casa de Pensii”, a adaugat Sorin Bara. Pachetele pentru un sejur in statiunea Bizusa variaza de la cinci milioane la pai- sprezece milioane de lei vechi, in functie de durata sederii. „Pachetele includ cazarea, trei mese si trei proceduri de tratament pe zi”, mai spune admi-nistratorul. Statiunea Bizusa dispune de baza de tratament proprie, unde turistii se pot bucura de aproximativ18 proceduri de tratament, printre care bai galvanice, impachetari cu parafina, masaj, procedee prin laser, tratement cu curenti si aerosoli. Toate aceste servicii sunt oferite de un personal ca-lificat compus dintr-un medic, trei asistenti si un maseur.
Administratorul spune ca organizeaza excursii pentru cei care vor sa viziteze Cimitirul Vesel din Sapanta sau bisericile de lemn din Maramures. Costul unei astfel de excursii se ridica la aproximativ 50 de lei.

a Broscarie dormi in pensiune cu 120 de lei si in casute cu 60 de lei
Cel mai apropiat strand termal de Zalau este strandul din Simleu Silvaniei, cunoscut drept „Broscarie”. Administratorul Gligor Trifan spune ca bazinele interioare vor intra in renovare, cel mai probabil, din iunie. Acesta a planuit ca lucrarile de reabilitare ale bazinelor interioare sa fie finalizate pana in toamna. Intre timp, bazinele de afara isi asteapta clientii. Este vorba, mai exact, de un bazin mare de 1000 de metri cubi si de un bazin mai mic, de 250 de metri cubi. Broscaria din Simleu Silvaniei asigura clientilor sezlonguri si spatii pentru picnic si gratare. O camera cu doua paturi in pensiune costa 120 de lei, iar o noapte in casuta costa 60 de lei pentru doua persoane. Referitor la taxa de intrare in strandul termal din Simleu Silvaniei, administratorul strandului spune ca va mentine tarifele de anul trecut. Adultii vor plati opt lei pentru accesul la Broscarie, in timp ce copiii vor achita sase lei. Strandul termal dispune de o parcare generoasa, de aproximativ o suta de locuri. Administratorul a informat ca serviciile de sauna si hidromasaj vor sta la dispozitia clientilor pe toata durata sezonului estival.