A cincea editie a Festivalului Vinului s-a desfasurat sambata la Centrul de Cultura si Arta al Judetului Salaj, unde au participat producatori din zone viticole cunoscute, precum Samsud, Borla, Sarmasag, Carastelec, Simleu, dar si din Zalau. In jur de zece producatori de vin „suta la suta natural” au adus sute de litri din aceasta bautura pentru degustatori si cumparatori. La doar sase – sapte lei/ litru, producatorii au pus la dispozitie diferite soiuri de vin alb sau rosu. Feteasca Regala demisec, demidulce ori Muscat Ottonel sunt doar cateva dintre acestea. „Nu stiu cat vom vinde din el aici, dar noi am venit sa facem cunoscut acest vin, care este suta la suta natural, nu cum sunt cele din crame sau magazine. Vrem sa fie cunoscut, sa vina lumea la beci sa cumpere”, a afirmat unul dintre producatorii prezenti. De asemenea, unul dintre cumparatorii de vin de la targ a precizat: „Am incredere ca aici gasesc cel mai bun vin. In fiecare an de cand s-a organizat festivalululi am venit si am cumparat de aici”.
Festivalul Vinului s-a organizat tocmai in preajma Sarbatorilor Pascale, pentru ca oamenii sa isi poata cumpara vin de Pasti. Cu acest prilej a avut loc si un spectacol al ansamblului folcloric „Mesesul”.
Evenimentul a fost organizat de catre Consiliul Judetean Salaj, Centrul de Cultura si Arta al Judetului Salj si Camera Agricola a Judetului Salaj.
Festival cu vin natural „made in Salaj”
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...