Ansamblul folcloric „Poroli-ssum” din Zalau, asa cum ne-a obisnuit deja, mereu la inaltime, a ajuns in semifinalele concursului „Romania Danseaza”. Juriul a anuntat duminica in cadrul ultimei editii de preselectii care dintre participanti se afla printre semifinalistii concursului. Dansatorii din Salaj vor participa chiar in prima semifinala a concursului, care va avea loc duminica, 28 aprilie, de la ora 20:30. Multi au fost, putini au ramas. Ansamblul „Porolissum” se afla printre cei 36 de semifinalisti ai concursului, alesi din aproximativ 200 de participanti care au primit stelute aurii din partea juratilor.
Cele zece perechi de dansatori din Zalau pregatiti de coregrafii Gabriela si Marin Hossu sunt singurii reprezentanti ai unui ansamblu folcloric romanesc din prima semifinala a emisiunii-concurs „Romania Danseaza” si vor avea de concurat duminica viitoare cu inca 11 dansatori sau grupuri de dansatori din intreaga tara. Potrivit Marinelei Hossu, coregraful ansamblului, dansatorii salajeni se vor prezenta in semifinala de duminica cu un dans pentru care au ales momente coregrafice speciale care nu au mai fost prezentate nicaieri. Marinela Hossu a declarat pentru Graiul Salajului, ca pe parcursul emisiunii, „Porolissum” va mai avea doua interventii, care insa raman supriza. Ansamblul a inceput pregatirile pentru dansul din semifinala de aproximativ trei saptamani, iar de vineri dansatorii fac repetitii la Bucuresti. De partea de inregistrari s-a ocupat instrumentistul Ionut Darjan.

Si publicul poate opta pentru un finalist
Semifinalele concursului „Romania Danseaza” sunt impartite in trei gale, in care vor concura cate 12 dansatori sau grupuri de dansatori, iar marea finala din 19 mai va aduce castigatorului premiul de 50.000 de euro. La finalul fiecarei semifinale, juratii vor alege primii trei concurenti care vor participa in finala, iar cel de-al patrulea concurent va fi ales prin vot, de catre public in felul urmator: la finalul emisiunii se va da start vot pentru public, iar telespectatorii vor putea vota numarul favorit din cei noua care au ramas, pana a doua zi, luni, la ora 16:00. Jorge, prezentatorul show-ului va fi prezent la Observatorul de la ora 16:00, cand va spune stop vot si va anunta care este cel de-al patrulea participant la marea finala a concursului „Romania Danseaza”.

Porolissum a facut senzatie cu o compilatie de dansuri din Salaj
La preselectiile emisiunii „Romania Danseaza” din 24 martie, grupul dansator salajean s-a prezentat cu o compilatie de dansuri populare traditionale din Salaj. Compilatia a calificat ansamblul in prima semifinala a concursului, care va avea loc dumnica, 28 aprilie, de la ora 20:30. Din momentul in care dansatorii au intrat pe scena, atat juratii, cat si publicul, au fost pur si simplu impresionati de costumele traditionale ale salajenilor si i-au primit cu aplauze. La final, juratii si publicul s-au ridicat in picioare, fiind atrasi de prestatia pe care au avut-o dansatorii ansamblului „Porolissum”. Parerea unanima a juriului a fost ca sincronizarea dansatorilor a atins perfectiunea. Nu este de mirare faptul ca ansamblul a primit cele trei stelute castigatoare care acum l-a adus mai departe in semifina-lele a concursului. Dansatorii ansamblului „Porolissum” din Zalau ar putea sa ajunga in marea finala a concursului „Romania Danseaza” si va fi primul ansamblu salajean finalist, care ne va promova dansul de pe aceste plaiuri printre celelalte stiluri de dans.
„Suntem increzatori ca vom merge mai departe si speram ca zalauanii ne vor sustine”, a adaugat Gabriela Hossu.

Ansamblul folcloric „Porolissum” din Zalau a fost prezent pe marile scene ale lumii, precum cele din Franta, Italia, Ca-nada, Olanda, Austria si Germania. Printre emisiunile importante la care a participat se numara: „Odata-n viata”, sau „Medalion de interpret”. Dintre festivalurile importante la care ansamblul a participat amintim: Festivalul International „Cerbul de Aur”(2005), Festivalul National de Folclor „Mamaia” (2001, 2002, 2003). Prin munca pe care o depune, ansamblul valori-fica dansul, muzica si portul traditional salajean.