Dupa cum arata cel mai recent sondaj de opinie realizat printre romani, pe ultima pozitie in ceea ce priveste increderea acordata de catre acestia unor anumite institutii se afla chiar partidele. Explicatia n-ar trebui cautata chiar cu lumanarea, avand in vedere ca numarul acelora care ajungand in diferite functii doar gratie sprijinului politic si dezamagesc a crescut extrem de mult. Exemple in acest sens se pot gasi cu duiumul, fie doar si privind in ograda formatiunilor politice care chiar anul trecut fluturau de zor steagurile promisiunilor. Nu este pentru prima data cand romanii, cei cu drept de vot in mod special, spun exact ceea ce gandesc despre clasa politica. Ce-i mai grav este faptul ca tocmai cei care fac parte din aceasta clasa politica nu invata nimic de la astfel de radiografii ale societatii. Degeaba populatia spune ca tara merge, la un moment dat, intr-o directie gresita, ca sunt promovate nonvalorile, ca anumite modificari ale unor legi mai degraba incurca decat simplifica o situatie, ca in ciuda asigurarilor date de la Bucuresti, in fapt, in teritoriu une-le probleme s-au agravat si, mai mult, ca unele servicii publice sunt conditionate de mici atentii, iar lista poate continua. In ciuda faptului ca radiografia societatii arata ca partidele sunt pe ultima pozitie in ceea ce priveste increderea romanilor in anumite institutii, politicienii se incapataneaza sa ramana ancorati in aceleasi fraze sa-blon de genul „deocamdata nu putem face mai mult decat atat”, „asta este situatia”, „putea sa fie mai rau decat atat”. Poate rezultatele acestui ultim sondaj ii va pune pe ganduri pe politicieni. Nu de alta, dar nimeni nu este de neinlocuit.
Nimeni nu-i de neinlocuit
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...