Guvernantii din Romania au initiative. Au demonstrat acest lucru de cate ori au fost la putere. Putine au fost bune, multe mai putin bune si majoritatea ciudate. Zilele trecute am auzit despre un proiect de lege care a captat imediat atentia soferilor. Proiectul vizeaza modificarea Codului rutier si cred ca aprobarea lui ar fi binevenita. Alesii nostri au pregatit pentru conducatorii auto indisciplinati amenzi drastice. Guvernantii au inclus in proiect amenzi de pana la 7.500 de lei pentru vitezomani, pentru cei prinsi bauti la volan si pentru cei care nu acorda prioritate pietonilor. Imi vin in minte beizadele care apar la posturile TV dupa ce ucid cu bolizii pe sosea. Beizadelele, dupa cum reiese din denumire, au o situatie materiala de invidiat. Si cred ca li se cuvine tot, ca nu trebuie sa astepte la semafor si ca pietonul e o biata gaza care poate fi calcata oricand. In plus, beizadeaua isi reinnoieste parcul auto de fiecare data cand bolidul nu mai corespunde cu cilindreea de pe la saloanele auto de la Geneva. Herghelia de sub capota trebuie sa aiba sute de caluti putere. Daca nici asta nu e de ajuns, mai monteaza un CIP care sporeste performantele masinii. Dupa tunning, masina are o forma aerodinamica numai buna pentru a facilita desprinderea de la sol. La ce folos? Avem drumuri de lumea a treia. Prin urmare, acestor soferi trebuie sa le scoata cineva capetele sub nori si sa-i aduca cu picioa-rele pe pamant. In ultima perioada, accidentele produse din cauza vitezei si accidentele pe trecerile de pietoni s-au inmultit. O amenda de 7.500 de lei poate sa cuminteasca si o parte din beizadele. Pentru atatia bani, oricine isi urecheaza odrasla. Ce o sa ne facem insa cu politistii, care, se stie, nu prea au tupeu sa se ia de masinile bengoase, ca astea sigur au un tatic sus-pus. Si probabil tot muncitorul de la Silcotub va fi ala care nu da prioritate pietonilor.
Cui sa-i dam noi o amenda mare, mare?
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...