Evolutia tehnologica din ultimii ani cumulata cu avansurile in domeniul inventiilor mobile, precum smartphone-urile sau tabletele, ar putea duce la revolutionarea felului in care oamenii isi vor trai viata in fiecare zi. In viitor tehnologia va permite populatiei sa isi foloseasca masinile personale sau sa mearga la shopping doar prin intermediul atingerii unui singur buton. Sarcina de a merge la cumparaturi s-ar putea sa se transforme pe parcurusul urmatorilor ani, tehnologia urmand sa permita celor intersati sa poata se se uite in frigider, fara a deschide usa acestuia, pentru a observa ce alimente le lipsesc, noteaza CNN.
Mai exact, cu ajutorul telefoanelor inteligente sau a tabletelor, sarcinile de zi cu zi vor deveni lucruri banale cu aplicatii specializate pentru fiecare in parte.
Schimbatul posturilor la televizor sau momentul desteptarii de dimineata ar putea fi alte doua sarcini ce pot fi efectuate prin gadgeturile de care am ajuns sa depindem. „Smartphone-urile vor ajunge sa fie de fapt niste telecomenzi ale vietilor noastre care vor controla absolut tot ceea ce facem. Indiferent ca avem ceva de facut in casa, ca avem de rezolvat anumite aspecte financiare, smartphone-urile vor fi de fapt cele care vor face totul pentru noi”, sustine Charles Golvin, analist in cadrul Forrester Research.
Potrivit Transparecy Market Research, sectorul automa-tizarii cu gadgeturi in domeniul casnic va cunoaste o crestere semnificativa, avand sanse sa ajunga in 2018 la o valoare de piata de 48 de miliarde de dolari, in conditiile in care in momentul de fata se afla in apropierea cifrei de 11 miliarde de dolari.
IDe fapt vorbim despre lucruri care pot fi controlate cu ajutorul tehnologiei, iar asta deschide de fapt o noua piata, o noua industrie”, a declarat, potrivit sursei citate, Jonathan Collins din cadrul ABI Research. In momentul de fata exista deja tehnologii si dispozitive care permit utilizatorilor sa controleze anumite lucruri din casa. Cateva exemple sunt indreptate catre sistemul inventat de Savon Systems prin care pot fi controlate draperiile sau luminile dintr-o incapere, sau aplicatii ca cea conceputa de VIPER prin care motorul masinii poate fi pornit direct de pe ecranul smartphone-ului.
Singurul dezavantaj din acest moment al acestor tehnologii inovatoare este costul. Implementarea sistemului VIPER pentru masini incepe de la 300 de dolari, in timp ce un frigider inteligent care se conecteaza cu tableta sau smartphone-ul are un tarif de peste 3000 de dolari.
Cum va ajunge smartphone-ul telecomanda care ne va controla viata
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...