In ultima perioada, dupa o serie de evenimente petrecute mai in toata tara, imi vine sa cred ca in Romania a ajuns sa se traiasca dupa legea junglei. Adica cel mai puternic, mai tare si mai cu tupeu supravietuieste, iar restul… cum le ajuta Cel de Sus. S-a ajuns sa nu te mai simti in siguranta pe strada ori in masina, deoarece te pandesc tot felul de pericole, iar oamenii de ordine fie ca nu vor, fie ca nu pot sa faca nimic. Va dau doar un exemplu in acest sens, care sa demonstreze cele spuse mai sus. O banda de tigani din cartierul Caramidari al Jiboului a terorizat timp de vreo zece ani sute de cetateni ai orasului, fara ca politia sau oamenii de ordine sa intervina. Un alt exemplu este legat de numarul mare de crime petrecute la inceputul acestui an in judet. S-a omorat vecin pe vecin, frate pe frate. Un aspect care ne face sa ne intrebam cine ne apara pe noi este cel legat de sutele de spargeri de locuinte, in special la batrani si vaduve din mediul rural. In aceeasi ordine de idei, s-a ajuns ca multi asa-zisi smecheri sa-si faca dreptate atat pe strada sau in trafic cu pumnii, pistolul sau sabia, fara a le fi frica de nimeni si de nimic. Apoi, mai sunt teribilistii, cu masini cu multi cai putere, care ne pun viata in pericol prin modul agresiv de a conduce. Politia efectiv da din umeri, pentru ca nu le poate face mai nimic, teribilistii razandu-le uneori in nas.
Asa s-a ajuns ca frica sa ne domine, cand iesim din casa sau cand mergem cu masina, pentru ca nu stim daca ne vom mai intoarce acasa. La tot pasul, pe plaiul mioritic, ori pe taramul ingerilor, cum spunea un papa, a ajuns sa te pasca primejdia.
Pe taramul ingerilor ne paste primejdia
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...