Infrastructura scolara, in care s-a investit foarte mult in ultimii ani, este extrem de dezechilibrata, in unele zone arata incredibil, insa in zone mai izolate aceasta este de sfarsit de secol XIX si inceput de secol XX, a declarat ieri pentru Mediafax ministrul Educatiei, Remus Pricopie. „Daca discutam despre probleme si provocari, intram si in zona mai dura a infrastructurii scolare, in care s-a investit foarte mult in ultimii ani, dar care este extrem de dezechilibrata de la o zona la alta. Poti sa gasesti licee sau scoli care arata absolut incredibil, dar poti sa te duci in zone mai izolate in care gasesti o infrastructura de sfarsit de secol XIX si inceput de secol XXI, a spus ministrul Educatiei. Remus Pricopie a precizat ca la Ministerul Educatiei se creioneaza bugetele pe fonduri structurale pentru 2014-2020 si pe componentele Regio, pe dezvoltare regionala si pe componenta de program operational, pe agricultura vor exista subcomponente distincte pentru investitie in infrastructura scolara. IEste un lucru pe care trebuie sa-l avem in vedere, pentru ca degeaba vorbim despre manuale digitale si despre formarea cadrelor didactice, daca scoala nu are acoperis, asa cum, din pacate, uneori se intampla”, a mai spus ministrul Educatiei.
Ministrul Educatiei spune ca infrastructura scolara arata pe alocuri ca in secolul XIX
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...