Aflat la a III-a ediţie, proiectul interjudetean EcOprovocarea duce anul acesta şi in Şcoala Gimnazială Nr 1 Hereclean un suflu nou de idei generoase şi soluţii ingenioase. Ca şi in primele două ediţii, proiectul se desfăşoară in judeţele Sălaj şi Călăraşi, implicand elevi si profesori, dar şi comunităţile locale. Aproape 6000 de materiale educaţionale realizate pe teme ecologice, peste 3800 de voluntari implicaţi in plantări, igienizări, ingrijire de spaţii verzi, 440 de evenimente eco: campanii de conştientizare, targuri de resurse etc.- iată numai cateva cifre cu care ediţia a II-a se poate mandri. Cu siguranţă, ediţia aIII-a va insemna mult mai mult!
Din multitudinea de activităţi propuse prin Regulamentul proiectului, una pare a caştiga tot mai mulţi simpatizanţi din randurile elevilor noştri.
Targurile de resurse, pentru că despre ele este vorba, propune elevilor să facă schimburi de obiecte. Diferitele tipuri de targuri organizate de şcoala noastră şi de celelalte şcoli participante au avut un real succes.
La Targurile de carte elevii au descoperit pe standurile unor expozanţi reviste, cărţi sau broşuri ce le-au trezit interesul. Targurile cu produse tradiţionale au fost IgustateI de către copiii participanţi şi nu numai şi au adus nu in ultimul rand IporţiiI de bună dispoziţie. La targurile organizate cu ocazia diferitelor evenimente – Crăciun, Valentine s Day, 1 Martie -elevii şi-au pus in valoare creativitatea, spiritul practic şi abilităţile organizatorice. Nu putem să nu ne mandrim cu faptul că Targul nostru de Crăciun a fost ales drept IActivitatea luniiI.
Felicitări tuturor!
Alături de celelalte activităţi specifice acestui proiect- campanii de constientizare, igienizări, fotoreportaje, colectare de deşeuri reciclabile- Targurile de resurse pot, spunem noi, conduce lupta impotriva transformării noastre intr-o simplă societate de consum.
Coordonator de proiecte si programe scolare, prof. Nadia Bordas