In acest an, pentru prima data la Zalau, profesorii de matematica si informatica impreuna cu elevii de la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” vor ce-lebra azi „Pi Day” – Ziua numarului Pi. Colegiul Tehnic API in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Salaj, si societatea de Stiinte Matematice din Romania – Filiala Salaj deruleaza proiectul „Pi Day-Ziua numarului Pi”, iar cu ocazia celebrarii in intreaga lume a zilei lui „Pi”, azi la institutia de invatamant amintita, profesorul Mirel Matyas, coordonatorul proiectului, va organiza o activitate extracuriculara dedicata enigmatului numar 3,14. Proiectul isi propune sa stimuleze si sa promoveze creativitatea elevilor precum si sa-i atraga in activitati si actiuni care sa iasa din rutina a orelor de curs. Printre activitatile propuse a se desfasura azi incepand cu ora 13.00 la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” se numara: un concurs de memorare a zecimalelor lui Pi, o expozitie de postere avand ca subiect numarul Pi si celebrele lui zecimale; un concurs de creare de softuri care sa permita determinarea a cat mai multor zecimale exa-cte ale lui Pi, dar si o competitie intre clase ce pune accent pe spiritul de echipa si pe creativitatea si imaginatia elevilor. Toate aceste activitati vor fi jurizate si premiate. Ziua de azi se va termina cu o petrecere intitulata „Pi Day Party”, ocazie cu care vor fi inmanate premii elevilor castigatori ai competitiilor derulate.
Premiera la Zalau – „Pi Day”
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...