Angajatii de la stat trec prin criza ca gasca prin apa. Nu au invatat nimic din austeritate, nu s-au prins ca aici s-a ajuns din cauza muncii ineficiente. Am crezut ca odata ce vor da de greu si li se imputineaza posturile vor fi mai responsabili pentru jobul pe care il fac. Am crezut ca nu o sa mai vad functionari care sa imi spuna ca pentru cat primeste nu merita sa isi dea osteneala sa ma ajute sa imi rezolv problema. De unde! Vremurile de criza i-au intaratat si mai tare. Pauza de tigara e mai lunga, pauza de masa e tot timpul, cafeaua se bea toata ziua, iar vineri la ora unu si jumatate cel tarziu se termina programul. Prezenta la munca e de forma. Oricum o duc mai rau ca inainte. De ce ar sta la ghiseu mai mult si de ce te-ar servi cu mai multa intelegere decat inainte? Ce li s-a luat pe vremea lui Boc, au primit inapoi. Pentru ei nu a fost decat recunosterea faptului ca inainte isi faceau treaba foarte bine si nu au meritat repercusiunile austeritatii.
Daca nici din criza asta nu tragem invataminte, inseamna ca lucuruile nu se vor schimba niciodata pentru angajatii la stat. Privati nu au ce face. Cei care nu au lucrat eficient au dat faliment. Statul nu da insa familent niciodata si se pare ca in Romania nu va da faliment nici sistemul cu pile si relatii care tine in post functionarul vesnic obosit si nemultumit
De ce nu-i harnic functionarul
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...