Nu avem bani pentru doctori, asa ca trebuie sa ne ingrijim singuri de sanatate. Cand ajungem la spital cu o suferinta grava ne rugam de medic sa ne vindece si daca reuseste ii spunem cuvinte de multumire si eventual ii intindem discret un pliculet. Subtirel, bineinteles, ca nu-i mai mult. La necaz. in ceas de noapte formam 112 si asteptam nerabdatori salvarea. Este atata lume vaitatoare la urgenta, incat te imbolnavesti si mai tare. Cel mai bine pentru pacient ar fi sa cheme medicul de familie la domiciliu, insa ar fi prea scump si nu se practica la noi asa ceva. As prefera sa platesc o suma de bani, sa ma viziteze doctorul acasa si sa ia in calcul si factorii culturali, sa vada cum traiesc, ce am pe masa, cat de aerisita e camera si alte elemente cu impact asupra diagnosticului si tratamentului. In Romania de azi nu avem medici suficienti nici macar in spitale. medicii de familie nu merg la casa celor suferinzi, cum ar fi normal intr-o societate civilizata. Nici cand mori nu pun mana pe tine, doar semneaza actul de deces la spital. Si atunci 80 la suta dintre romani ce fac? Apeleaza la medicina alternativa, beau ceaiuri, isi maseaza organele bolnave, dar mai ales se roaga de cel putin trei ori pe zi. Tatal Nostru si Nascatoarea sunt…leac pentru orice boala. Iar daca nici plantele si nici Cel de Sus nu reusesc sa ne insanatoseasca, nu ne ramane, in cele din urma, decat sa ne luam crucea in spate si sa urmam calea pe care ne-o arata Eugen Nicolaescu.
Cu crucea-n spate pe drumul lui Nicolaescu
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...