Nevoia de senzational a inceput din ce in ce mai mult sa ii caracterizeze pe oamenii care nu mai sunt multumiti de vietile lor, pe care le considera prea anoste. In jurul senzationalului se invarte intreaga existenta a multora, discutiile sunt din ce in ce mai agresive, chiar si cei mici, „dirijati” de energiile printilor, cauta jocuri „puternice” in care sa se lupte cu inamicii virtuali. Iar asta se intampla la varste din ce in ce mai fragede.
Specialistii in media spun ca oamenii simt nevoia sa urmareasca stirile pentru ca in felul acesta ei simt ca pot controla ceea ce se intampla in jurul lor. Dar ce stiri… Este vorba pana la urma de o impresie, dar asta este doar o impresie si nimic mai mult, ca esti puternic. Cea mai mare parte a informatiilor care sunt transmise prin media sunt importate. Aflam astfel de „senzationalul” din China, Thailanda sau cine stie ce tara, mai mult sau mai putin cunoscuta. Dar de ce avem nevoie de acest senzational? Pai, nu avem. Iar asta o spun psihologii si nu numai. Mai mult, mai marii trusturilor de presa au impresia, de astfel falsa, ca asta cere „audienta”. Dar aceasta „audienta” este fortata de multe ori sa primeasca ceea ce i se da pentru ca programele decente lipsesc apropape cu desavarsire.
Senzational si decent sunt doi termeni care nu se autoexclud. Cred totusi ca decenta a inceput sa li-pseasca de prin jurul nostru si, din pacate, decenta nu mai este considerata o calitate. Stii de ce nu este fromos sa stai picior peste picior la masa, sau cu palaria pe cap? Pentru ca este indecent si o lipsa de respect. Sau cel putin asa ne spuneau bunicii.
Fuga de decenta
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...