Pe vremea cand era inca elev la Colegiul National Silvania, Paul Sucala a castigat medaliile de argint, in 2008, si de aur, in 2009,, la concursul „Info matrix” desfasurat la Bucuresti.Atunci a inventat un robotel care putea supraveghea locuinta pe durata absentei proprietarilor, fiind programat chiar sa sune la 112 in caz ca detecta vreun pericol. A realizat un dispozitiv cu ajutorul caruia pot fi controlate toate aparatele electrice si electronice dintr-o locuinta prin montarea unei placute la un calculator si la aparatele respective. Aceasta placuta permite ca, tastand la calculator o comanda digitala sau vocala sa poti aprinde lumina sau sa pornesti orice aparatura din casa.
Acum, el este student la Universitatea Tehnica din Cluj Napoca unde este implicat impreuna cu alti doi studenti in proiecte de cercetare cu care au castigat vara trecuta locul doi la „ Imagine Cup”, cea mai importanta competitie pentru studenti la nivel mondial.Concursul a vut loc in Australia si a avut 350 de participanti din 75 de tari. Proiectul cu care a participat Paul se numeste „Seedbit” si consta intr-o platforma web care faciliteaza finantarea si implementarea campaniilor sociale. Premiul in bani a fost de 4.000 de euro.
Paul Sucala ne-a marturisit ca acum este implicat in realizarea unui nou proiect,foarte interesant despre care, din motive de „securitate” a inventiei vom afla in urmatoarele saptamani.
Zalauanul Paul Sucala ne da o lectie despre ce inseamna performanta
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...