Cu poeziile siropoase, preturile care te jupoaie si tot felul de „ritzi-pitzi” pufosi, greu mai trecem peste sarbatoarea de pe 14 februarie. Mai ales ca nu-i a nostra si ni se potriveste ca nuca in perete.
Pentru femei nu e nimic mai dezolant decat un tip pe care il credeai pana acum bun de sot si care vine sa-si demonstreze roamantismul printr-o felicitare cu oite, vacute, purcelusi sau alte aemenea specimene. Cu toata agitatia, epilatul pe tot corpul si stresul de a arata romantica la maximum, te face sa-l asemeni pe Valentine’s Day cu o mini-nunta. Numai ca in februarie nu se marita nimeni, ca e o luna friguroasa. Nu se marita nimeni in februarie si mai ales nu in fiecare an. In mintea fiicelor Evei se nasc versuri de-a dreptul c hinuitoare cum ar fi: „Ne simtim de la an la an/ Mai plini sufleteste/ Odata cu dragostea/pe care ne-o impartasim voiosi” Nu exista un Valentine’s Day reusit, chiar daca vei primi vreun cadou ori un buchet de flori anonim. Mai mult ca sigur vei afla ca e de la cineva care arata groaznic, ba mai e si betiv.
Barbatilor, Valentine’s Day le da un nou prilej de a uri. Poti sa faci pariu ca toate restaurantele decente vor fi rezervate de „baietii destepti” care s-au gandit deja la asta, lasandu-ne pe noi, restul, sa platim o mancare groaznica la un pret dublu, intr-o crasma care nu ne place. Sarbatoarea ii determina pe barbati sa faca lucruri idi-oate, cum ar fi sa aprinda lumanarele parfumate si alte chestii din astea. Ba ii mai lasa si cu buzunarele goale. Cu tot cu flori, cina si taxi s-au dus toate economiile tale. N-ai prefera mai degraba sa-i dai ,iubitei, direct banii? Unde sunt cadourile pentru barbati? Unde au disparut? Noi cu ce ne alegem din toata treba asta?
Nu e nimic mai dezolant de Valentine’s Day decat o femeie pe care o credeai buna de sotie si care nu rade la felicitarea cu oite, vacute, purcelusi sau alte astfel de specimene.
Acte necesare pentru somaj
Persoanele care vor sa beneficieze de indemnizatie de somaj, in cazul in care indeplinesc conditiile legii pentru a primi sprijinul statului, trebuie sa-si intocmeasca un dosar cu documente necesare, pe care il vor depune la agentiile locale pentru ocuparea fortei de munca de care apartin conform domiciliului. Actele care trebuie cuprinse in dosar, in original si copie, sunt: carnetul de munca; actele de studii si calificari; certificatele de nastere si casatorie; actul de identitate; adeverinta de venit (care se obtine de la finante); adeverinta de la medicul de familie; anexa 14 (eliberata de angajator); adeverinta care atesta vechimea in munca pentru perioada lucrata dupa data de 1 ianuarie 2011; dispozitia de incetare a contractului de munca.
Reprezentantii Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Salaj informeaza ca indemnizatia de somaj se acorda diferentiat, in functie de stagiul de cotizare la bugetul asigurarilor sociale de stat. Persoanele care au stagiu de cotizare de cel putin un an primesc indemnizatie sase luni, persoanele cu stagiu de cotizare de cel putin cinci ani primesc indemnizatie noua luni, iar persoanele care au cotizat la stat peste 10 ani primesc timp de 12 luni indemnizatie de somaj.