Nici condamnarea lui Becali, nici eliberarea lui Nastase si nici chiar demisia Pontifului de la Vatican n-au fost subiecte atat de arzatoare in ultimele zile ca banii europeni pe care mama Europa ni i-a dat pana in 2020. Daca ne-a dat mult, daca ne-a dat putin, doar specialistii pot sa ne spuna, mai ales ca ne aflam intr-o perioada de criza, iar pe la Bruxelles nu avem o faima asa de buna in atragerea banilor europeni. Ba din contra, Uniunea Europeana ne-a dat adesea peste nas, gasind nereguli in multe proiecte pe bani europeni. Dar hai sa o spunem pe cea dreapta. Traian Basescu a venit de la Bruxelles, bucuros, nevoie mare ca, a obtinut de la fratii UE vreo 39,8 miliarde de euro pe care sa-i cheltuim cu cap pana in 2020. Nu stiu cat s-a descurcat Basescu, dar cei de la UE au venit cu lectia invatata, bine pregatiti, avand stabilite sume fixe pentru fiecare tara; X euro pentru bulgari, atata pentru cehi, atat pentru romani si asa mai departe. Bineinteles, premierul Ponta, ramas acasa, l-a criticat pe Basescu, spunand ca nu a castigat nimic, ba din contra ni s-a dat mai putin cu 8 miliarde decat convenisem noi. Oricum, nu cred ca Ponta putea obtine mai multi bani decat Basescu, sumele fiind stabilite inainte.
Oricum, banii pe care ni-i rezerva Comisia Europeana, dupa aprobarea de catre Parlament, sunt teoretici. Nu inseamna ca Romania va incasa automat aceste sume. Spun asta deoarece vom avea acces la acesti bani, daca punem si noi o parte. Or, noua tocmai banii astia ne lipsesc, deoarece la noi parca sunt tot mai putini bani si nu stim cam pe unde o sa-i mai gasim. Nu mare mi-ar fi mirarea ca pana in 2020 sa nu stim din nou sa profitam de bani europeni si sa fim tot cam pe unde suntem si acum.
Vom avea acces la bani europeni, daca punem si noi o parte
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...