„Nu arunca hartia pe jos”, “Vezi cum te comporti pe strada!” Sunt sigur ca multi dintre dumneavoastra au primit aceste indemnuri acasa, pe cand erau copii. Aceste observatii primite la timp, au putut cat de cat sa ne transforme in niste oameni civilizati, sa stim sa pastram curatenia in locuri publice. Primavara bate la usa. Curatenia pe strazi, in parcuri sau locuri publice tine in primul rand de noi, ca oameni, si apoi de „Citadin”.
Ne place cand mergem intr-o tara straina si vedem cat de curate sunt strazile acolo. Cat de ingrijite sunt parcurile si spatiile verzi. Cat de igienizat si de curat este tot ceea ce insemna spatiu public. Ne place, nu-i asa? Totusi, curatenia oraselor din strainatate pleaca in primul rand de la cetateanul acelui oras, care are grija de aleea, strada, parcul, piata prin care trece in fiecare zi. Curatenia nu inseamna doar lipsa gunoiului. Curtenia inseamna sa nu dai muzica tare la ore mici, nici claxonul apasat sa se auda de la capatul strazii, nici bocanitul in ore de liniste, nici copiii lasati sa zbiere in casa scarii.
Daca avem pretentia ca tot timpul sa fim trasi de maneca, sa fie cineva care sa stranga dupa noi, insemna ca suntem undeva departe de civilizatie.
Tine de educatie
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...