Porumbul zaharat, cunoscut si sub numele de porumb dulce, incepe sa prinda si la noi. Chiar daca vorbinm inca de o nisa de piata, exista si agricultori, ce-i drept nu multi, care au scos bani frumosi de pe urma lui. Chiar de zece ori mai mult decat au investit. Daca vreti sa va apucati de afacere e bine sa cautati terenuri care sa poata fi irigate in caz de seceta. De pe o suprafata de un hectar puteti obtine 100.000 de stiuleti. Daca vindeti stiuletul numai cu 50 de bani va veti alege cu 50.000 de lei. Costurile totale de productie se ridica la 6.000 de lei la hectar. Cel mai mult costa samanta – aproape jumatate din cheltuieli – pe care o puteti comanda in Olanda. Este indicat sa achizitionati soiuri de porumb timpuriu, semitimpuriu si tarziu pentru a va usura munca si a nu trebui sa culegeti tot porumbul o data. Lucrarile sunt aceleasi ca la porumbul conventional, cu deosebire ca porumbul zaharat se culege dupa 75-90 de zile, maxim, cand boabele sunt in lapte. Porumbul se poate vinde in piata, catre intermediari dar si catre retelele internationale de magazine, precum Kaufland sau Lidi. Cum Salajul este situat in partea de nord vest a tarii un avantaj este ca exista o mare cerere pe piata din partea fabricilor de conserve din legume unguresti. Porumbul zaharat este destinat exclusiv alimentatiei umane. Este bogat in zahar, vitamine si saruri minerale si nu contine amidon. Cei mai mari consumatori sunt americani – 12 kilgrame pe cap de locuitor pe an si cnadienii -10 kilograme pe cap de locuitor pe an.