Reprezentantii organizatiilor pensionarilor salajeni sunt indemnati de Institutia Prefectului judetului Salaj sa stabileasca in perioada urmatoare problemele stringente cu care se confrunta membrii pe care-i reprezinta si sa le prezinte in cadrul Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Persoanele Varstnice, ce este organizat lunar de Prefectura.
Prefectul Filonas Chis a precizat ieri, in cadrul primei intalniri din acest an dintre sefii institutiilor deconcentrate – ai Agentiei Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala, ai Casei de Asigurari de Sanatate, ai Directiei de Sanatate Publica si ai Casei Judetene de Pensii – si reprezentantii Asociatiei Cadrelor Militare in Rezerva si in Retragere – SRI, ai Organizatiei Pensionarilor, ai Asociatiei Cadrelor Militare in Rezerva si in Retragere din Ministerul Apararii, ai Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, ai Asociatiei Medicilor Pensionari, ai Sindicatului Liber al Pensionarilor si ai Consiliului Judetean al Pensionarilor, ca propunerile venite din partea acestora vor fi sustinute de catre Institutia Prefectului si vor fi transmise catre institutiile abilitate sa le solutioneze.
Pentru urmatoarea sedinta a Comitetului Consultativ, ce va avea loc in luna februarie, a fost stabilit ca subiect de dezbatere situatia biletelor de tratament si indexarea pensiilor.
Asociatiile pensionarilor din Salaj pot aduce pe masa Prefecturii problemele care-i ard
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...