Anul 2013 am putea zice ca a inceput bine. In sensul ca a inceput exact atunci cand se astepta toata lumea, adica imediat, dar imediat, dupa ce s-a terminat 2012. Si cam acesta este singurul lucru bun pe care-l putem spune despre 2013. Semnele din economia reala sunt aproape vestitoare ale unei apocalipse de ordin economic. Semnele din politica reala, de asemenea , nu ne anunta ca ar fi ceva bun. Pactul de agresiune dintre palate a durat mai putin decat celebrul pact Ribbentrop-Molotov. USL deocamdata nu scartie, fiind inca unsa cu euforia victoriei de acum o luna, dar nici prea bine nu se simte. Si asta fie ca se aud voci usor nationaliste la adresa maghiarilor, fie nemultumiri liberale iscate de faptul ca de sub picioare li s-au tras covoarele zburatoare ale contractelor banoase pe bani publici.
Semne bune nu sunt, nici chiar de samanta, iar optimismul va dura exact cat va mai rezista in frigidere porcul taiat. Pe ici pe colo au inceput deja sa se arate semnele unei continuitati transpartinice a bunelor practici de cheltuire nesimtita a banilor publici. Stiti, eu am mai vazut filmul asta in ultimii 8-9 ani. Sincer sa fiu, mi s-a parut unul foarte prost. Ba chiar a fost. Imi aduc aminte ca am iesit din sala in doua randuri, la jumatatea proiectiei. Eu si alti spectatori tot de doua ori am cerut schimbarea regizorului. Daca insa scenariul ramane acelasi, inseamna ca noii guvernanti n-au inteles nimic ,dar absolut nimic de ceea ce li s-a intamplat inaintasilor lor pe 9 decembrie.
Filmul prost ruleaza din nou?
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...