In loc sa incurajeze tot mai mult platile on-line si utilizarea cardurilor, bancile parca tin mortis sa scape de clienti. Si cum noi vrem cu tot dinadinsul sa fim civilizati, sa nu umblam cu banii la serpar, ne incapatanam sa platim comisionele. Sa-ti tii banii in cont, trebuie sa platesti, sa ti-i scoti, iarasi platesti, sa ti-i vezi, platesti din nou. Daca vreau sa-i miros, inca nu stiu cat costa. Ultima data cand mi-am „vizitat” leafa, am aflat ca banca mi-a majorat din nou comisioanul pentru administrarea contului curent de la 3,5 lei la 4,5 lei. Si acest comision este cel mai mic, pentru clientii care au ales cel mai simplu card. Pentru clientii cu carduri de fite, comisionul depaseste 10 lei. In fond, nu ar fi un capat de tara. Dar te gandesti ca pentru multe familii multimea comisioanelor puse in carca unui venit subtirel inseamna mancarea pentru cateva zile. Si totusi sunt bani pe care trebuie sa-i lase bancii. Si pentru ce? De fapt, bancherii se folosesc de banii nostri si dau bine in statistici. Se lauda ca au clienti cu nemiluita. Clienti pe care-i manipuleaza. Stiind ca majorarea comisioanelor de administrare a conturilor curente ar putea duce la pierderea clientilor, au introdus si o clauza care te fidelizeaza fortat. Daca vrei sa-ti inchizi contul in mai putin de un an de la deschiderea lui pentru simplul fapt ca te-ai saturat sa „donezi” bancii cativa lei, platesti. Si nu oricat… 50 de lei. Si atunci? Tu cu cine sa mai faci banking?
Fac banking…!
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...