Jumatate dintre romani au cheltuit pentru Craciunul din acest an sume cuprinse intre 100 si 500 de lei, doi din zece romani au cheltuit cel mult 1.000 de lei, iar 6 la suta au alocat pentru aceasta sarbatoare pana in 1.500 de lei. 17 la suta au cheltuit pentru Craciunul din acest an sub 100 de lei, conform unui studiu realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES). Studiul arata ca 12 la suta dintre romani au recunoscut ca bugetul din acest an nu le-a permis nici macar strictul necesar pentru Craciun, alti 27 la suta au spus ca banii pe care i-au avut la dispozitie nu le-au fost suficienti si au fost nevoiti sa renunte la multe produse, 32 la suta au sustinut ca suma disponibila le-a ajuns, cu anumite restrictii, iar pentru 27 la suta dintre romani banii pe care i-au avut au fost suficienti pentru a cumpara tot ce a fost nevoie. Doar trei sferturi dintre romani au cumparat in acest an cadouri pentru cei dragi de Craciun.
De asemenea, acelasi studiu realizat de IRES arata ca circa opt din zece romani isi vor petrece noaptea de Revelion acasa, 7 la suta vor merge la un restaurant, 3 la suta au optat pentru un hotel sau o pensiune, iar alti 3 la suta vor petrece la tara. Sondajul a fost realizat in data de 27 decembrie 2012, pe un esantion de 1.145 persoane de 18 ani si peste si are o marja de eroare de plus/minus 2,9 la suta.
Jumatate din romani au petrecut un Craciun de criza
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...