Primul Targ de vinuri din Salaj, organizat de catre Centrul de Cultura si Arta al Judetului Salaj in parteneriat cu Camera Agricola Judeteana, a adunat, duminica in curtea primei institutii trei producatori de vin. Initial erau anuntati patru, dar vorba aceea „Cei patru evanghelisi au fost trei, Luca si Matei „. Asadar producatori putini si lume multa. Targul s-a deschis la ora 9.00, dar in jurul orei 10.30 daca mai gaseai 20 de litri de vin pe mesele si in damigenele producatorilor. A trecut ca painea calda, chiar daca este vin tratat cu sulf pentru limpezire. Torkos Paul din Nusfalau a vandut 50 de litri de Merlot si alti vreo 20 de litri de Risling si Freda. I-a parut rau ca n-a adus la targ o cantitate mai mare, dar… Demien Gheorghe din Borla vanduse deja 100 de litri de vin sec si demisec, din soiurile Feteasca si Muscat Otonel. Mai avea vreo 10 litri de vin pe masa, in sticle etichetate, care s-au cumparat in fata mea. Consateanul sau Demien Gherghei vanduse si el vreo 50 de litri. Ca doar atata cantitate a adus la targ. Regreta ca n-a adus mai mult, dar s-a consolat cu ideea ca de sarbatori, si nu numai, vinul se vinde si de acasa.
Directorul Camerei Agricole a Judetului Salaj, Dorel Seichei, prezent si el la targ, sustine ca toate vinurile expuse au fost verificate, iar producatorii lor detin certificate care atesta ca vinurile provin din culturile proprii de vita de vie. Sechei spunea ca urmatorul targ de vinuri va avea loc de Sfintele Paste.