Taranii care vor dori sa-si mai poata vinde laptele vor fi obligati sa incheie in prealabil un contract de vanzare-cumparare cu beneficiarul. Asa au crezut de cuviinta mai marii Ministerului Agriculturii cand au intocmit un proiect de act normativ care urmeaza sa fie aprobat de Guvern. Astfel producatorii de lapte vor fi obligati sa intocmeasca o serie de acte destul de complicate si sa respecte numeroase formalitati birocratice. Mai explicit asta ar insemna ca un detinator de vaci cu lapte din mediul rural nu ii va putea vinde vecinului sa un litru sau doi litri de lapte pe saptamana, numai daca cei doi incheie contract de vanzare-cumparare. Sanctiunile pentru cei care vor continua sa vanda lapte fara contract, dar si pentru cei care vor cumpara fara sa aiba un contract incheiat vor fi destul de usturatoare, constand in amenzi cuprinse intre 500 si 1500 de lei. Constatarea contraventiilor se va face de catre Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura. Potrivit mai marilor din Ministerul Agriculturii proiectul de act normativ a fost intocmit „avand in vedere prevederile Regulamentului UE al Parlamentului European pentru sectorul laptelui si al produselor lactate.” Asadar lelea Marie, cand ii va duce vecinei o ulcica de lapte ascunsa sub poala zadiei va trebui sa duca cu ea si borderoul de achizitii sau factura fiscala.
Taranii nu-si vor mai putea vinde laptele fara contract
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...