A trecut si examenul pentru admiterea in Sfatul Tarii. A trecut, si cei reusiti abia asteapta sa se vada sau sa se revada, dupa caz, in jilturile Parlamentului, acolo unde nu-i intristare si suspin. Numai ca in mandatul care vine si mai ales in anul care bate la usa ii asteapta si ne asteapta masuri de austeritate fara precedent. Nu vom gasi nicaieri un caine cu colac in coada. Candidatii n-au avut curajul sa explice romanilor situatia grava in care se afla tara. Grosul parlamentului, dupa semnele care ni se arata, va fi constituit. Si de ar veni cete de ingeri, serafimi, heruvimi sa ocupe fotoliile de la Casa Poporului, romanii tot nu o vor duce mai bine. Cel putin in anul viitor, care va fi unul extrem de dificil din punct de vedere al impactului bugetar. In primul rand, anul 2013 inseamna un varf de plati pe mai multe zone. Imediat dupa Revelion, Fondul Monetar International ne va strange cu usa sa returnam sase miliarde de euro. Acesti bani sunt o parte a imprumutului pe care l-a luat tara noastra, dar dupa care din pacate nu s-a vazut mare lucru pe plaiurile mioritice; infrastructura tot asa, agricultura tot la pamant, nivelul general de trai tot la limita decentei. Institutia financiara din SUA, se stie prea bine, nu are mama, nu are tata. Deci nu iarta. De asemenea, in mai 2013 expira derogarea de la Curtea Europeana a Drepturilor Omului in ceea ce priveste restituirea proprietatilor. Efortul bugetar este extrem de consistent, de ordinul a catorva zeci de miliarde de lei. Asadar, noul parlament, guvernul trebuie sa gaseasca neaparat solutii. Dar ia bani din piatra seaca! Apoi, sunt previziuni (ce-i drept meteorologice) ca Cel de Sus vrea sa ne bata si in 2013 cu inca o seceta. Implicatiile acestei calamitati vor fi destul de vizibile la nivelul economiei romanesti. De aceea se cade sa le reamintim viitorilor parlamentari ca actul legislativ si cel executiv implica o mare provocare, o mare responsabilitate si va mai trece multa vreme, cu multa truda, pana sa curga si la noi, nu rauri, ci cateva firicele de lapte si miere.
2013 – un an nenorocit
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...