E trist ca dupa sase ani de europenism, entuziasmul cu care au primit romanii intrarea scumpului nostru picior de plai in marea familie a batranului continent este inlocuit tot mai mult cu euroscepticism. Vina ne apartine in totalitate noua. Bineinteles nu noua celor de rand, ci conducatorilor nostri. Celor care au negociat conditiile de aderare si celor ce au pus in practica ceea ce s-a negociat. Romanilor nu li s-a explicat in anii anteriori aderarii, ce inseamna de fapt Uniunea Europeana, care sunt regulile si exigentele. S-a marsat pe ideea ca aderam la Uniunea Europeana, primim o gramada de euroi cu care ne vom rezolva problemele, va creste nivelul de trai si o vom duce ca in sanul lui Avraam. Incheierea fiecarui capitol de negociere era anuntata de guvernantii vremii (negocierile au inceput in prima jumatate a anului 2000 si s-au incheiat la sfarsitul anului 2004, pe parcursul guvernarii Adrian Nastase) ca o mare victorie. Cat am fost de umiliti si cat de in genunchi s-a negociat, apar exemple la tot pasul. Cel mai evident dintre acestea este capitolul „Agricultura” care face ca pentru fermierii romani subventiile sa fie mult inferioare fata de cele pe care le primesc fermierii din tarile vestice, mult mai dezvoltate. Or,in agricultura ne punem mereu speranta pentru cresterea Produsului Intern Brut. In aceste zile se discuta noul buget al Uniunii Europene. Si tocmai de la Agricultura si Coeziune isi propun mai marii de la Bruxelles sa faca economii.
Unde dai si unde crapa
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...