Saptamana aceasta am avut parte de doua evenimente majore pe scena politica. Este vorba despre Congresul Popularilor Europeni, contrat de USL printr-o lansare de candidati impresionanta. Amandoua le-am urmarit pe televiziuni. Pe unele, cel mai important eveniment era Congresul PPE, pe altele – lansarea candidatilor USL. Comentatorii din studiouri, politicieni, jurnalisti, analisti, erau partinitori cu unii, combateau pe ceilalti, in functie de simpatii. Tot in functie de cum te simti incadrat la simpatii politice, ai putut sa ii urmaresti cu interes pe unii si sa-i injuri pe ceilalti. Ciudat era ca se simtea falia din societatea romaneasca – oamenii sunt iremediabil separati intre optiunile politice. Poti sa-i intelegi si pe unii si pe altii. Depind atat de mult de o formatiune politica sau de cealalta incat bataliile electorale se duc cu baioneta scoasa. Insa, cel putin, ai posibilitatea de a alege o tabara. Ai la dispozitie telecomanda, pentru a muta de pe un post pe altul. Intr-un fel, oricum devi partizanul unei tabere. Sau te poti amuza de amandoua. Cred ca, pana la urma, intram in normalitate. Fiecare isi asuma o optiune politica, iar tu, in fata televizorului, poti aplauda o parere la care rezonezi, dar poti si trage cu ochiul la ce reactie au ceilalti, adversarii. E mult mai bine sa vezi pe fata cine pe cine sprijina decat sa participi la mascarada neutralitatii. Pana la urma, toti sunt oameni si au dreptul la o parere politica. Invatam sa nu mai fim „yesmeni” in functie de cine e la putere si sa ne asumam public optiunile. E bine… daca n-ar fi rau la buzunar.
Intre normalitate si partizanat
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...