Saptamana care a trecut, intreaga Planeta a fost interesata de Oltchim. Nu spun eu acest lucru, ci a spus-o patronul Partidului OTV, care a stat si el si s-a gandit ca in plina campanie electorala nu ar fi rau sa profite de dezastrul de la marele combinat. Daca ar sta mai drept, Dan Diaconescu ar spune ca nu doar Planeta, ci si martienii si alti extraterestri, toti vor o bucata din Oltchim, cu totii sunt interesati de privatizarea marelui combinat din Ramnicu Valcea, Romania, Europa. Circul pe care l-a facut si care il mai face pe toate posturile mai marele salvator al Oltchimului ar trebui sa dea de gandit la toti cei care organizeaza licitatii. Toti cei care sunt primiti la licitatii trebuie sa fie normali la cap -asta in primul rand – apoi sa pastreze locurile de munca, sa genereze profit si sa nu mai acumuleze datorii catre stat.
Dupa 1989, in afara de privatizarea fabricii Dacia si privatizarea Oltcit-ului, aproape toate privatizarile din tara asta au fost niste tepe uriase, prin care firme mari ale statului au ajuns in maini private, cel mai adesea privatii nefiind interesati in mentinerea firmei, ci doar in vanzarea terenurilor si a bunurilor detinute. Ce mai urmeaza se stie. In anul acesta si in urmatorii doi-trei ani Romania va trebui sa privatizeze si Hidroelectrica, CFR Marfa, Nuclearelectrica, Aeroportul Otopeni, Tarom, Posta Romana, Complexul Energetic Hunedoara, Complexul Energetic Oltenia, Cupru Min Abrud, etc etc. De ce? Raspunsul suna invariabil „pentru ca asa zice Banca Mondiala, FMI-ul si UE”. Eu le-as zice tuturor administratorilor tarii din ultimii 22 de ani, administratori impotenti sau rau-voitori, neinteresati ca lucrurile sa mearga bine, ca trebuie sa privatizam tot, sa privatizam Romania, pentru ca noi nu suntem in stare sa avem grija de bogatiile tarii, nu suntem in stare sa le gestionam cum trebuie, sa le administram cu profit pentru statul roman. Si atunci, hai sa dam tara, numai sa nu fie.
Hai sa dam tara, numai sa nu fie
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...