Dupa ce autoritatile l-au prins pe fostul manager al Serviciului Judetean de Ambulanta, in urma unui control efectuat in 2010 de o Comisie a Ministerului Sanatatii si de Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, ca „a supravegheat” decontarea combustibilului pentru pacienti fictivi si ca unii medici au fost platiti pentru garzi pe care nu le-au efectuat, Ioan Cordea se inghesuie acum la judecata. Pus sa-si dea demisia de fostul prefect, Alexandru Vegh, Cordea a refuzat la acea vreme si a ramas manager la Ambulanta pana in decembrie 2010. Atunci a fost demis de reprezentantii Directiei de Sanatate Publica. Ex-managerul s-a simtit nedreptatit si a dat in judecata DSP-ul la opt luni de la demitere. Cere instantei sa decida repunerea sa in functie, dar si salariul, indemnizatiile si sporurile de care nu a beneficiat de la demitere si pana in prezent. Ba mai mult, Cordea vrea banii la valoarea lor de acum, desi raportul de control spune ca managerul trebuie sa plateasca bani statului. Este vorba de banii decontati pentru garzile fictive din perioada februarie-mai 2010. Judecatorii au dat prima solutie in dosar si spun ca managerul a inregistrat prea tarziu actiunea in instanta si califica drept neintemeiate solicitarile lui Ioan Cordea. Dar, are drept la recurs in termen de 10 zile de la pronuntare. Probabil ca va depune si recurs. Iata ca unii vor functii si bani, iar cand „se ajung”, manageriaza gauri in banul public. Prejudiciile nu se mai recupereaza in veci, dar drepturile lor… sunt drepturi.
Cine-i pagubitul, eu sau Cordea?
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...