Mediul internetului ofera posibilitatea unui larg segment de populatie sa se exprime liber, asa cum nu o poate face in viata reala, fiind constransi de societate, si nici in alte medii publicate. In virtual, oamenii reusesc sa se elibereze de anumite inhibitii si sa spuna mai multe lucruri decat in mod normal. Si tot aici apare un segment de cultura care nu mai respecta reguli si norme, insa cu atat mai savuroasa si mai inovatoare. De multe ori am avut de-a face cu declaratii electrizante facute de politicieni si alte persoane publice si postate pe internet, care au ajuns rapid in toate colturile lumii, intr-un fel in care prin alte mijloace de comunicare nu s-ar fi putut disemina atat de rapid. Sau critici cu tenta umoristica la adresa unor persoane, situatii si chiar la adresa intregului popor. Recent, pe internet circula o lista cu „19 motive ca sa ramai in Romania”, care este, in fapt, o critica dura a realitatii romanesti de astazi, invaluita in umorul caracteristic culturii populare. Haz de necaz. De ce am ramane in Romania? „Pentru ca doar aici ceilalti sunt gata sa imparta cu tine tot ce au: manele din masina, gripa din autobuz si nevasta de acasa” sau „pentru ca doar aici te poti bucura in orice clipa de ospitalitatea proverbiala a poporului roman. De pilda, in trafic, toata lumea vrea sa-ti cunoasca mama si sa-ti iubeasca copiii, mortii si sfintii”. Nu scapa de aciditatea creatorului anonim de pe internet nici obiceiurile pe care le reclama toti, dar nu le desfiinteaza nimeni, motiv de a ramane in Romania: „pentru ca poti sa devi sofer fara sa dai examen”. Iar concluzia este una singura: „Atunci cand toate locurile din iad vor fi ocupate, Romania va deveni destinatia de rezerva. Cei care raman aici vor fi scutiti de cheltuielile de transport”. Si-atunci de ce sa mai pleci?
Internetul are mult haz. Insa, trebuie sa ai multa grija cum percepi informatia pe care o iei de pe on-line. Tocmai pentru ca nu exista norme care sa reglementeze spatiul virtual, esti invadat cu o serie de informatii care par credibile. Asa ca trebuie sa ai multa putere de sinteza si sa-ti verifici singur informatiile pe care le primesti.
Motive sa nu plecam din tara
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...